Патронен празник на 141 ОУ „Народни будители“

По традиция 141ОУ ”Народни будители” чества своя патронен празник в навечерието на този свят ден-първи ноември. Светъл ден на българската духовност и празник, на който отдаваме цялата си почит към всички  онези личности, знайни и незнайни учители, просветители, духовници, революционери.

Във връзка с празника на училището и за тържественото му и достойно отбелязване бяха подготвени редица прояви- конкурси за рисунки и есета.

Една от най-големите изяви се състоя на 30.10.2017г. с празничния концерт в ОКИ ”Надежда”. Изложба от рисунки, изработени от учениците, красеше експозиционната зала.

Със завладяващия химн на будителите започна литературно-музикалната програма, в която взеха участие ученици от ПГ, начален и прогимназиален етап. Залата на ОКИ ”Надежда” бе изпълнена от зрители-учители, ученици, родители, гости, съпричастни на празника. В стихове, песни, презентация   възпитаниците на училището поднесоха своята признателност и поклон към безсмъртните дела на будителите. В драматизацията „Разпитът на Левски” седмокласниците представиха част от жестоката реалност – последните дни на Апостола на свободата. Директорът на училището д-р Нели Недялкова в своето слово подчерта, че будителите възвестиха пред света, че в българската просвета и култура светлеят най-древните пластове на човешката цивилизация. Тя поздрави всички и изрази надежди за бъдещето, че сред днешните ученици се намират бъдещите будители на България. Празникът събра много красота, вълнения и детски усмивки. Нека бъдем достойни следовници на народните будители!

 

Нека мощно да запеем
за теб, училище, с любов –
на теб дълбок поклон се пада
и слава, слава, слава!!!