Odoo • Image and Text

Честита баба Марта!

Днес Баба Марта раздаде мартенички на малки и големи, като им пожела да са здрави, румени и засмени!

Мартеницата е символ на мир и любов, на здраве и щастие. В белия цвят е втъкана чистотата и искреността на отношенията, а в червения - топлотата на приятелството и взаимната обич.

  Също така днес възпитаници на  141 ОУ "Народни Будители" посетиха своите по-малки приятели от ДГ № 171 и им подариха красиви мартенички с пожелание да бъдат здрави и щастливи, обичани и усмихнати.

Благодарим за гостоприемството на нашите малки домакини!

Турнирът на Пукльовците от 21.02.2020

На 21.02.2020 г. се проведе един много специален турнир на Пукльовците. На 21.02.2020 г. се проведе един много специален турнир на Пукльовците. Турнирът беше част от Дни на медийната грамотност 2020 г.
https://thepoppals.com/ и в  него взеха активно участие и учениците от 141во ОУ "Народни Будители"
Odoo • Text and Image
Odoo • Image and Text

Зимен кръг на VII Международен турнир "Математика без граници"

Днес 141.ОУ "Народни будители" беше домакин на Зимния кръг на VII Международен турнир "Математика без граници". В състезанието взеха участие ученици от различни столични училища.
Екипа на 141.ОУ пожелава успех на всички участници!

"Математика без граници"

Зимен кръг на 7ят Международен турнир "Математика без граници"

Дата:  01.02.2020 /събота/

Час:  09,30ч - 10,30ч.

Място :  141во ОУ "Народни будители"

В този кръг могат да вземат участие и ученици от 1.клас, както и деца, които не са се явили на есенния.  

Във всеки кръг се изготвя отделно класиране и награждаване. Това позволява включването на нови участници във всеки кръг и продължаване 
на участието на учениците, независимо от резултатите им в есенния кръг.
Odoo • Text and Image

Състезание по Математика

На 19 Октомври2019г. в 141.ОУ "Народни будители" се проведе Есенен кръг на VII Международен турнир "Математика без граници". Участие в състезанието взеха ученици от различни училища в София.Водени от мотото "Математика без граници - мотиви, реализация, амбиция" участниците спомогнаха за утвърждаване на олимпийския дух в състезанията по математика, като защитаваха своята чест, честта на училището, което представляват и страната, чиито граждани са.Училището домакин осигури спокойна атмосфера и условия за самостоятелна работа на всички участници в турнира.Резултатите от класирането в есенния кръг ще бъдат обявени в средата на месец ноември 2019г.
Odoo • Text and Image
Odoo • Image and Text

"Различни, но заедно"

В 141 ОУ ,, Народни будители ‘‘ се проведе празник по Програма за развитие на физическото възпитание и спорта в Столична община. Фестивалът протече под мотото ,, Различни, но заедно‘‘. Участниците в проекта са деца и ученици от различни етноси и култури, възпитаници на 141 ОУ. Разнообразната програма представи обичаи и традиции, характерни за различните култури. Децата и гостите имаха възможност да почувстват и да съприживеят заедно атмосферата на различните народи. Празникът беше съпътстван с много музика, забавления, характерни костюми и кулинарни изкушения. Фестивалът под наслов ,, Различни, но заедно ‘‘ има за цел да помогне на децата и учениците да се запознаят с различни култури да бъдат приобщени към традиции и обичаи, като съхранят своята идентичност, да възпитат у себе си чувство на толерантност.

Най-добър млад учител! 

 "Благодаря ви за всичко, което правите за нашите деца. Активното участие на младите учители в образователния процес превръща училищата и детските градини от район "Надежда" в положителен пример.", каза кметът на район "Надежда" инж. Димитър Димов по време на церемонията "Най-добър млад учител в район "Надежда" 2019. Председателят на Постоянната комисия за децата, младежта и спорта в Столичен общински съвет Татяна Георгиева, д-р Ваня Кастрева, Началник на РУО-София град и Председателят на Комисия по правни въпроси в 44-тото Народно събрание Анна Александрова наградиха отличените десет млади учители за учебната 2018/2019 г. Почетните грамоти за участие връчиха заместник-кметовете на район "Надежда" Мая Благоева и Анелия Георгиева. "Добрият учител винаги дава на хората, повече от това, което получава. Да си учител е Божи дар, само един учител може да остави златни следи в душата на детето", каза дългогодишният директор на детска градина в район "Надежда" г-жа Търнова. Най-младият директор на детска градина в район "Надежда" Снежина Мишева сподели, че децата я вдъхновяват във всеки неин ден като учител и директор. Подкрепата, която получаваме от кмета Димитър Димов и неговият екип е изключителна и това ни мотивира да продължаваме да се развиваме, подчерта г-жа Мишева.
Odoo • Text and Image
Odoo • Image and Text

Коледна атмосфера на 141-во училище „Народни будители“

WС голямо вълнение и нетърпение, учениците от 141. ОУ ,,Народни будители ‘‘ посрещнаха Дядо Коледа и Снежанка. Добрият старец, с усмивка на лице, раздаде подаръци на всички ученици, а те му бяха приготвили тържество, с което да го поздравят и да му благодарят.Родители,учители и ученици бяха завладени от коледния дух и си пожелаха хубави и светли празници. Работилницата на Дядо Коледа и Коледният дух завлади и   и учениците от 141. ОУ ,,Народни будители ‘‘, те развиха своето въображение и създадоха приказни коледни украшения. Всички техни творения бяха изложени и се продаваха на Коледния базар, който се осъществи от 17.12.18г. до 21.12.18г. в фоайето на училището. Учениците от по- горните класове с голямо желание и ентусиазъм се включиха в продажбата на коледните сувенир