Свържи се с нас

Odoo - Sample 3 for three columns

Нов Прием

Odoo - Sample 3 for three columns

За Училището

Odoo - Sample 3 for three columns

Документи

Odoo - Sample 3 for three columns

 Административни Услуги

Odoo - Sample 3 for three columns

Извънкласни Дейности

Odoo - Sample 3 for three columns

Събития

Odoo - Sample 1 for three columns

За Родителите

 

Odoo - Sample 1 for three columns

За Учениците

 

Новини

Състезание по Математика

На 19 Октомври2019г. в 141.ОУ "Народни будители" се проведе Есенен кръг на VII Международен турнир "Математика без граници". Участие в състезанието взеха ученици от различни училища в София.Водени от мотото "Математика без граници - мотиви, реализация, амбиция" участниците спомогнаха за утвърждаване на олимпийския дух в състезанията по математика, като защитаваха своята чест, честта на училището, което представляват и страната, чиито граждани са.Училището домакин осигури спокойна атмосфера и условия за самостоятелна работа на всички участници в турнира.Резултатите от класирането в есенния кръг ще бъдат обявени в средата на месец ноември 2019г.

Odoo • Text and Image
Odoo • Image and Text
'Различни, но заедно'

В 141 ОУ ,, Народни будители ‘‘ се проведе празник по Програма за развитие на физическото възпитание и спорта в Столична община. Фестивалът протече под мотото ,, Различни, но заедно‘‘. Участниците в проекта са деца и ученици от различни етноси и култури, възпитаници на 141 ОУ. Разнообразната програма представи обичаи и традиции, характерни за различните култури. Децата и гостите имаха възможност да почувстват и да съприживеят заедно атмосферата на различните народи. Празникът беше съпътстван с много музика, забавления, характерни костюми и кулинарни изкушения. Фестивалът под наслов ,, Различни, но заедно ‘‘ има за цел да помогне на децата и учениците да се запознаят с различни култури да бъдат приобщени към традиции и обичаи, като съхранят своята идентичност, да възпитат у себе си чувство на толерантност.

Най-добър млад учител!

 "Благодаря ви за всичко, което правите за нашите деца. Активното участие на младите учители в образователния процес превръща училищата и детските градини от район "Надежда" в положителен пример.", каза кметът на район "Надежда" инж. Димитър Димов по време на церемонията "Най-добър млад учител в район "Надежда" 2019. Председателят на Постоянната комисия за децата, младежта и спорта в Столичен общински съвет Татяна Георгиева, д-р Ваня Кастрева, Началник на РУО-София град и Председателят на Комисия по правни въпроси в 44-тото Народно събрание Анна Александрова наградиха отличените десет млади учители за учебната 2018/2019 г. Почетните грамоти за участие връчиха заместник-кметовете на район "Надежда" Мая Благоева и Анелия Георгиева. "Добрият учител винаги дава на хората, повече от това, което получава. Да си учител е Божи дар, само един учител може да остави златни следи в душата на детето", каза дългогодишният директор на детска градина в район "Надежда" г-жа Търнова. Най-младият директор на детска градина в район "Надежда" Снежина Мишева сподели, че децата я вдъхновяват във всеки неин ден като учител и директор. Подкрепата, която получаваме от кмета Димитър Димов и неговият екип е изключителна и това ни мотивира да продължаваме да се развиваме, подчерта г-жа Мишева.
Odoo • Text and Image
Odoo • Image and Text

Коледна атмосфера на 141-во училище „Народни будители“

С голямо вълнение и нетърпение, учениците от 141. ОУ ,,Народни будители ‘‘
посрещнаха Дядо Коледа и Снежанка. Добрият старец, с усмивка на лице, раздаде подаръци на всички ученици, а те му бяха приготвили тържество, с което да го поздравят и да му благодарят.
Родители,учители и ученици бяха завладени от коледния дух и си пожелаха хубави и светли празници. Работилницата на Дядо Коледа и Коледният дух завлади и  и учениците  от 141. ОУ ,,Народни будители ‘‘, те развиха своето въображение и създадоха приказни коледни украшения. Всички техни творения бяха изложени и се продаваха на Коледния базар, който се осъществи от 17.12.18г. до 21.12.18г. в фоайето на училището. Учениците от по- горните класове с голямо желание и ентусиазъм се включиха в продажбата на коледните сувенир