Клуб „С ръце, протегнати към красотата“ Проект “Твоят час“

На 10 и 12 май 2017 г. участниците в клуба по приложно изкуство „С ръце, протегнати към красотата“ организираха изложба – базар на изработени от тях сувенири. Децата уверено и с усмивка представиха своите произведения. А разнообразието на използваните техники впечатли всички гости на изложбата – рисуване върху естествени листа, рисуване върху керамика, декупаж върху дървени кутийки, оригами – животни, хвърчила, изработени от леки дървени летвички…

През учебната година участниците в клуба натрупаха опит при подготовката на различни тематични изложби. Под внимателното ръководство на г-жа Татяна Андонова те се учиха да работят с много различни материали и постепенно развиваха своя естетически вкус. Разчитаха също и на своето въображение, за да създадат с ръцете си красиви предмети. Учениците са от различни класове и на различна възраст, но заниманията в клуба ги бяха сплотили в задружен екип.

Поради големия интерес на учениците към приложните изкуства и с цел откриване на таланта и дарбата на всяко дете, през 2017-2018 учебна година в учебния план за 1 клас е предвидено изучаването на „Приложни дейности“ с ръководител г-жа Татяна Андонова.