Прием на деца за подготвителни групи – 2018/2019 учебна година

Уважаеми Родители,

141 ОУ „Народни будители“ приема за 2018-2019 учебна година 5 и 6 годишни деца в целодневни подготвителни групи (от 08.00 до 17.00 часа). Ние осигуряваме материално – техническа база, съобразена с нуждите на деца. Работим съгласно изискванията на Наредба № 5/03.06.2016 г. на МОН за държавния образователен стандарт за предучилищното образование. Предлагаме следните извънкласни дейности: английски език, танци, приложно изкуство, спорт. С оглед на пълноценното и здравословно хранене осигуряваме безплатни закуски, плодове и млечни продукти на децата. В училището работят квалифицирани и грижовни учители. На разположение на учениците са просторни и светли класни стаи, стая за отдих, компютърни кабинети, физкултурни салони, бюфет, стол, медицински кабинет, просторен двор за игра. Избирайки 141 ОУ „Народни будители“ Вие избирате пълноценна грижа, индивидуален подход, разгръщане на дарбата и таланта на детето и адаптация към училищната среда.

Заявлението за записване на дете в подготвителна група за 2018-2019 учебна година можете да изтеглите от тук.

ПРОЕКТ „ТВОЯТ ЧАС“

      Учениците в Арт клубЦветно с ръководител г-жа Ирена Захариева подредиха в 141 ОУ „Народни будители“ тематична изложба с изработени от тях пъстроцветни кукерски маски. Децата научиха, че кукерите са български карнавални фигури на мъже, предрешени като зверове или типични персонажи, винаги с маски на главите, често с чанове на пояса и с кожуси с козината навън. В началото на годината кукерите танцуват по улиците, за да изплашат лошите сили и да пропъдят студа.

     Нашите кукерски маски са налепени с разноцветни конци, парченца платове, огледала, лъскави пайети и други природни елементи. Децата на 141 ОУ се конкурираха да направят маските по-грозни и по-страшни, за да могат с тях да изплашат и изгонят злото.

ПОКАНА

Уважаеми Родители, Баби и Дядовци,

Каним Ви на Коледен Концерт на 21.12.2017 г. от 14,30 часа, който ще се състои в 141 ОУ „Народни будители“, кв. Свобода, до бл. 5.

Заповядайте на Коледен благотворителен базар, който организираме на 18, 19 и 20.12.2017 година от 14.00 до 16.00 часа в Столична община, РАЙОН “НАДЕЖДА“, гр.София, жк.“Надежда“, ул.”Кирил Дрангов” 55.  

 

Да бъде Коледата Ви незабравима,

а годината – неповторима!

Да сте здрави, весели, засмени

и от Господ благословени!

Конкурс за най-добър четец на детска приказка

Уважаеми Родители,

На 12.12.2017 година от 14,30 часа, 141 ОУ „Народни будители“ организира и провежда конкурс за най-добър четец на детски приказки с учениците от начален етап. Конкурсът е част от Национална седмица на четенето, провеждаща се от 11 до 15 декември 2017 година. Бъдете наши гости и се насладете на приказките, които учениците от  II до  IV клас ще ни представят.

ДЕН НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ

На 07.12.2017г. в 141.ОУ„Народни будители“ се проведе първия за учебната година ден на отворените врати. Пред гостите и родителите децата показаха усвоени знания и компетентности в областта на хуманитарните, природните науки и изкуствата. Учениците от първи, втори, четвърти и седми клас бяха дейни участници в откритите уроци по математика, музика, човекът и обществото и БЕЛ. Децата от подготвителна група ни зарадваха със знанията си за звуците, гласните и съгласни букви. Празнично настроение създадоха любими детски песни, звучащи в часа по музика. За пореден път екипът на 141 ОУ “Народни будители“ с директор д-р Нели Недялкова показа съвременно ниво в образователната работа, ангажираност на учениците с учебния процес и стремеж към полезни знания. Официални гости на празника бяха г-жа Анита Игнатова, началник на отдел „Образование“ в район „Надежда“,СО и г-жа Боянка Кънева, старши експерт в РУО–София-град. Коледно украсено, училището през целия ден беше отворило вратите си за гости, приятели и партньори. 

ПОКАНА

Уважаеми Родители,

Каним Ви на 07.12.2017 година /четвъртък/ на Ден на отворени врати в 141 ОУ „Народни будители“.

Програма:

8.45-9.20 часа

Открит урок по математика в първи клас: Избиране и изваждане до 10.

9.40-10.15 часа

Открит урок по музика във втори клас: Любимите ни детски песни.

9.50 -10.35 часа

Открит урок по български език и литература в седми клас: Непряка реч. Цитиране.

10.40 – 11.20 часа

Открит урок по човекът и обществото в четвърти клас: Човекът и веществата.

11.30 – 12.00 часа

Драматизация: „Въкът и седемте козлета” с Подготвителна група.

Изложба: Зимни мотиви

 

Седмица на науките в 141 ОУ “Народни будители“

Уважаеми Родители,
Каним Ви на Седмица на науките в 141 ОУ “Народни будители“
     1. На 21.11.2017 година /вторник/– презентация на тема: „Големите имена на спорта“.
Начален час: 14.30 часа
Място:централното фоайе на училището
Преподавател : Илиян Димитров, учител по ФВС.
      2. На 22.11.2017 година /сряда /– урок на тема: “Древен Египет“ в 7-ми клас.
Начален час: 11.45 часа
Място: Класната стая на  7- ми клас.
Преподавател : Стефка Грънчарова, учител по история и цивилизация.
      3. На 23.11.2017 година /четвъртък/ – урок на тема: “Природни зони“ в 7-ми клас.
Начален час: 12.35 часа
Място: Класната стая на 7- ми клас.
Преподавател: Атанаска Кротнева, учител по география и икономика.

Патронен празник на 141 ОУ „Народни будители“

По традиция 141ОУ ”Народни будители” чества своя патронен празник в навечерието на този свят ден-първи ноември. Светъл ден на българската духовност и празник, на който отдаваме цялата си почит към всички  онези личности, знайни и незнайни учители, просветители, духовници, революционери.

Във връзка с празника на училището и за тържественото му и достойно отбелязване бяха подготвени редица прояви- конкурси за рисунки и есета.

Една от най-големите изяви се състоя на 30.10.2017г. с празничния концерт в ОКИ ”Надежда”. Изложба от рисунки, изработени от учениците, красеше експозиционната зала.

Със завладяващия химн на будителите започна литературно-музикалната програма, в която взеха участие ученици от ПГ, начален и прогимназиален етап. Залата на ОКИ ”Надежда” бе изпълнена от зрители-учители, ученици, родители, гости, съпричастни на празника. В стихове, песни, презентация   възпитаниците на училището поднесоха своята признателност и поклон към безсмъртните дела на будителите. В драматизацията „Разпитът на Левски” седмокласниците представиха част от жестоката реалност – последните дни на Апостола на свободата. Директорът на училището д-р Нели Недялкова в своето слово подчерта, че будителите възвестиха пред света, че в българската просвета и култура светлеят най-древните пластове на човешката цивилизация. Тя поздрави всички и изрази надежди за бъдещето, че сред днешните ученици се намират бъдещите будители на България. Празникът събра много красота, вълнения и детски усмивки. Нека бъдем достойни следовници на народните будители!

 

Нека мощно да запеем
за теб, училище, с любов –
на теб дълбок поклон се пада
и слава, слава, слава!!!

НАЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ „ДА ИЗЧИСТИМ ЗАЕДНО БЪЛГАРИЯ“

На 16.09.2017 година учениците и учителите на 141 ОУ „НАРОДНИ БУДИТЕЛИ“, София, р-н „Надежда“, кв.“Свобода“ взеха активно участие  в националната кампанията „Моето семейство и моят учител – заедно сме един отбор в почистването на България“. Само ден след 15 септември, децата и техните преподаватели се събраха в съботното утро в двора на 141 ОУ и започнаха учебната година под мотото: „Играем чисто! България един отбор“. Мероприятието бе подкрепено и с участието на адв. Павлета Тасева, председател на Обществения съвет към 141 ОУ „Народни будители“. Почистването обхвана училищния двор и намиращите се в близост до 141 ОУ „Народни будители“ територии. С труда си децата и учителите допринесоха за по-приветливия облик на квартала.