Свидетелство за зрялост 2018

На 15.06.2018 г. пред Националната  библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ седмокласниците на 141 ОУ „Народни будители“ получиха свидетелствата си за завършено основно образование. Гости на празника бяха учители, родители и приятели на училището. Директорът д-р Нели Недялкова поздрави учениците и им пожела да продължат напред с устрем и вяра към новостите, които ги очакват,  уверено да вървят по избрания път и смело да следвате мечтите си!
Г-жа Недялкова призова седмокласниците с гордост да носят в душите си пламъка на 141 ОУ „Народните будители“, да бъдат упорити, за да открият своето житейско призвание и да запазят дълго искрените си и слънчеви усмивки.
На добър час скъпи деца!

ПРИЕМ В ПЪРВИ КЛАС ЗА 2018-2019 УЧЕБНА ГОДИНА

Уважаеми Родители,

След първото класиране и записване на ученици  за 1 клас за 2018-2019 учебна година, Ви уведомяваме, че в 141 ОУ „Народни будители“ има свободни места за първи клас и можете от 08.06.2018г. до 11.06.2018г. да подавате заявления за участие във второ класиране.

Училищният план прием е за 3 паралелки с ранно чуждо езиково обучение, разширено изучаване на математика и ИТ и факултативни часове по приложни дейности и хигиена и здравна култура.

ПРАЗНИКЪТ НА ДЕТЕТО В 141 ОУ „НАРОДНИ БУДИТЕЛИ“

На 01.06.2018 г. завърши още една учебна година за децата от начален етап в 141 ОУ „Народни будители“. Краят на учебните часове беше отбелязан с традиционния вече пета година за училището Карнавал–фиеста. Децата дефилираха в различни категории– от любим приказен герой, през любим филмов герой до любимо животно. Всеки участник в дефилето беше оценяван от жури, в което имаше представители на учителите, на учениците и на Обществения съвет към училището. В този толкова богат на емоции ден бяха раздадени грамоти за отличен успех и активно участие в живота на училището, за участие в карнавала, за крал и кралица на карнавала, за златни, сребърни и бронзови медалисти на училището от месеца на спорта и приятелството в 141 ОУ „Народни будители“, за участие на родителите в щанда на мама и баба за сладки изкушения. Грамотите и медалите бяха връчени от директора на училището д-р Нели Недялкова. Тя поздрави децата с празника и им пожела да изживеят пълноценно всеки един ден като деца, да запазят в себе си детското начало, детските усмивки и порива да търсят и творят добрини.

КАРНАВАЛ КАРНАВАЛ КАРНАВАЛ КАРНАВАЛ

Покана

Уважаеми Родители,

Бъдете наши гости на 01.06.2018 година от 12.30 часа на Карнавал–Фиеста в 141 ОУ„Народни будители“, София, район „Надежда“ по случай 1-ви юни – Ден на детето и завършването на учебната 2017 -2018 година за учениците от начален етап!

Скъпи майки и баби,

За да е истински празникът на детето организираме щанд на сладките изкушения. Каним Ви заедно да подготвим вкусни лакомства на 01.06.2018г. за децата на 141 ОУ „Народни будители“.

 

Децата на 141 ОУ „Народни будители“

 

 

ОТКРИТ УРОК ПО ПРОЕКТ “ДЕЦА И УЧЕНИЦИ РЪКА ЗА РЪКА РАБОТА В ИНТЕРКУЛТУРНА СРЕДА”

На 08.05.2018г. в 141 ОУ “Народни будители” се проведе открит урок по Български език и литература на тема: “Българският фолклор” по проектa “Деца и ученици ръка за ръка, работа в интеркултурна среда“. Учениците от първи и втори клас, с класни ръководители г-жа Димитрова и г-жа Борисова, показаха богата палитра от знания по темата. Децата разказаха народни приказки, легенди, предания, поговорки, пословици, гатанки, пяха и танцуваха. В часа бяха обсъдени и пресъздадени моменти от традициите, спазващи се на различни български празници.

Гергьовденски ритуали оживяват в 141 ОУ „Народни будители“

На 25.04.18г. в 141 ОУ се проведе представителна изява на тема“Традиции и обичаи“- възстановка на Гергьовден. Тя бе организирана в изпълнение на дейност по проект „Деца и ученици ръка за ръка в интеркултурна среда“.

Гости на събитието бяха г-жа Йорданова-директор на детска градина №90, г-жа Станчева-директор на 171 ДГ, г-жа Димитрова-главен учител в ДГ №90. Във встъпителното си слово д-р Нели Недялкова-директор на 141 ОУ подчерта, че настоящият проект цели да осигури необходимата социализация и приемственост между детска градина и училище на деца от различни етноси. Това помага на учениците да се запознаят с различни култури, да бъдат приобщени към традициите и обичаите, като съхранят своята културна идентичност.

Чрез драматизация участниците запознаха гостите с богатата гергьовденска обредност – плетене на венци, приготвяне на обреден хляб, курбан, люлеене на люлка. Показано бе, че на този ден се извършват различни обредни действия, за да се осигури богата реколта и здраве. Пременени в пъстри народни носии децата с обич изпяха китка от фолклорни песни, танцуваха и доказаха, че в душите си имат място за красивите български традиции и обичаи.

Накрая всеки отнесе със себе си частица от празничната атмосфера.

ПРОЕКТ „РЪКА ЗА РЪКА РАБОТА В ИНТЕРКУЛТУРНА СРЕДА“

На 18.04.2018г. децата от ПГ на 141 ОУ „Народни будители“ участваха заедно с деца от 90 ДГ, район „Надежда“, СО  в спортно мероприятие по проект: „РЪКА ЗА РЪКА РАБОТА В ИНТЕРКУЛТУРНА СРЕДА“. Състезанието включваше няколко различни типа щафетни игри за съответната възрастова група. В отборната игра децата показаха висок спортен дух, много добри резултати и създадоха нови приятелства.

МЕСЕЦ НА СПОРТА И ПРИЯТЕЛСТВОТО

От 24.04.2018 година до 18.05.2018 година в 141 ОУ ще се проведат лекоатлетически състезания в 3 възрастови групи : ПК – 2 клас; 3 – 4 клас и 5 – 7клас.

 

Лекоатлетическите дисциплини са както следва:

  1. Скок дължина със засилване за 3, 4, 5 и 7 клас.
  2. Скок от място с два крака за ПК, 1, 2 клас.
  3. 30 метра гладко бягане за ПК, 1, 2, 3 и 4 клас.
  4. 60 метра гладко бягане за 5 и 7 клас.
  5. 300 метра гладко бягане за 1, 2, 3 , 4, 5 и 7 клас.
  6. 600 метра гладко бягане за 5 и 7 клас.
  7. Щафета 4 x 30 метра за ПК, 1, 2, 3 и 4 клас.
  8. Щафета 4 x 60 метра за 5 и 7 клас.

Турнирите ще се провеждат в часовете по ФВС и ФВС – спортни дейности.

Отговорник: Г-н Илиян Димитров.

* Пожелаваме на всички участващи деца високи спортни постижения, нови приятелства по време на състезанията и много и усмивки и настроение.

ПОКАНА

Уважаеми Г-не /Г-жо/,
Каним Ви на 25.04.2018 година от 14:00 часа в   141 ОУ „Народни будители“ на представителна  изява по проект „Деца и ученици ръка за ръка в интеркултурна среда“.
Тема: „Традиции и обичаи – възстановка на Гергьовден“.
Децата и екипът на 141 ОУ „Народни будители“